Spațiile noastre sunt excelente din punct de vedere al infrastructurii.

Coeziunea echipei noastre dinamice și flexibile este cel mai bine reprezentată de faptul că colegii noștri petrec în medie 2,5-3 ani la noi. Vârsta medie a echipei este sub 35 de ani, iar aproape 65% dintre colegii noștri sunt femei. În calitate de angajator favorabil familiei, oferim profesioniștilor noștri un fundal solid pe care să se bazeze. Sprijinim familiile acestora cu programări flexibile, sprijin școlar, grădiniță de vară și evenimente pentru copii.

Profesioniștii noștri îi ajută pe Partenerii noștri prin intermediul vânzărilor și al asistenței pentru clienți, în conformitate cu activitățile noastre de bază. În timpul recrutării, punem un accent semnificativ pe sprijinirea acestora pentru a găsi cea mai potrivită carieră pentru ei înșiși. Datorită expertizei lor, echipele noastre realizează sute de mii de tranzacții de succes în fiecare an pentru cele mai mari întreprinderi naționale și globale.

UCC are peste 300 de locuri disponibile în birourile lor "brick-and-mortar" din Budapesta, Ungaria și în locațiile de servicii de nivel 2 din țară.

Oportunități de dezvoltare

Academia noastră internă de formare, United Standards of Excellence (USE), le permite profesioniștilor noștri să se dezvolte continuu. Îi ajutăm nu numai în ceea ce privește munca lor, ci și prin intermediul unor cursuri de autocunoaștere, de competențe transversale și de leadership pentru a-și îndeplini ambițiile. Este extrem de important pentru noi să ne asigurăm că angajații noștri se simt bine, deoarece știm că cultura UCC este cheia succesului nostru.

Cultura corporativă

Codul nostru de conduită și principiile de conducere garantează că activitatea noastră nu este doar eficientă și de înaltă calitate, ci și plăcută. Principiile noastre sunt susținerea reciprocă, comunicarea asertivă, deschisă și sinceră, precum și o manieră prietenoasă și amabilă. Conduita legală, justă și echitabilă, precum și remunerarea în funcție de eforturile individuale și de standardele industriei, fără nicio discriminare, sunt primordiale pentru noi. Aceste principii se aplică tuturor angajaților UCC fără excepție, inclusiv proprietarilor și directorilor. Atât comportamentul, cât și comunicarea noastră față de Parteneri și colegi deopotrivă trebuie să reprezinte cultura UCC.

CSR

Consolidăm munca în echipă nu numai prin intermediul clădirilor de echipă, ci și prin numeroase programe de CSR. Considerăm că este important să sprijinim comunitățile locale. Organizăm adesea evenimente caritabile, sprijinim spitalele locale și organizațiile de îngrijire a copiilor, precum și organizațiile de protecție a animalelor. Ca parte a mișcării Iulie fără plastic, motivăm angajații pentru un stil de viață conștient și activ.

Birourile noastre

United Call Centers are mai multe sedii de birouri în Ungaria, cu o infrastructură și o ergonomie exemplare. Avem o capacitate de peste 300 de locuri în Budapesta și în locații de servicii de nivel 2. Securitatea personală și IT este garantată de echipamente moderne, intrare securizată cu cardul, monitorizare CCTV 24/7 și servicii de recepție. Birourile noastre sunt ușor de accesat în locațiile lor din centrul orașului, atât cu mașina, cât și cu transportul public sau chiar cu bicicleta. Acestea sunt conforme cu toate cerințele de sănătate și siguranță și de securitate.